THUIS TERUG

LIVING LACE RONSE

24 september - 6 november 2022

Living Lace vzw is blij te kunnen samenwerken met de stad Ronse, een vermaarde en gezellige textielstad die heel wat culturele en ander troeven heeft.
Brugge werd befaamd als een textielstad door zijn kant, Ronse door zijn vele weverijen en ververijen en door de textielbaronnen die prachtige herenhuizen bouwden in Art-Nouveaustijl.

Ronse heeft een traditie van een tweejaarlijks hoogwaardig Textielfestival met tentoonstellingen en interessante activiteiten.
Van 24 september tot 6 november 2022 is Kant de rode draad door het hele festival.
Het thema is dan ook: The hidden side of Lace (schaduwkant). Living Lace vzw ziet het ruimer dan kantklossen en naaldkant maar werk met en in deze technieken zal prominent te bewonderen zijn. Transparantie, verbinding van draden of kantmotieven zijn hierbij belangrijk. Daarbij komt nog de schaduw die een eigen verhaal vertelt.

In samenwerking met de stad Ronse bieden we u een gevarieerd wandelparcours aan met prachtige tentoonstellingen op 6 verschillende locaties verspreid over de stad: binnen, buiten of op het water. Ook is er aan kant gerelateerde kunst te zien van zeer bekende kunstenaars uit de collecties van musea voor hedendaagse kunst zoals het SMAK in Gent en het MUHKA in Antwerpen.

Van september tot november 2022 is België het toneel voor hedendaagse kanttentoonstellingen. Greet Rome, voorzitter van Living Lace vzw begeleidt u tussen 23 en 30 oktober (exacte datum nog te bepalen) op een meerdaagse rondreis per touringcar. Van stad naar stad ontdekt u Belgische gastvrijheid, gastronomie en vooral kantkunst. U zult van elk moment genieten zonder bang te zijn iets te moeten missen!
Meer informatie in januari op www.livinglace.eu

Living Lace engageert zich om een onvergetelijk event te brengen op niveau, een afspiegeling van wat leeft in de wereld van de hedendaagse kant vandaag: LIVING LACE op zijn best. 

Martine Bruggeman
Bestuur Living Lace vzw

Co-curator van de tentoonstellingen

 

 

Tatiana Wolska

Random Name

Inge Dezutter

Random Name
Verbinding 3
(foto Alain Meessen)

Zjeeke Polleunis

Random Name

TERUG